Избор на кухненски шкафове- откъде да започнем?

Първото нещо, което трябва да направите, е да си изясните как искате да изглежда и функционира вашата кухня. Вие трябва да сте доволни от крайния резултат, иначе всичко губи смисъл. Това трябва да бъде направено, независимо дали искате да смените съществуващите шкафове, което не изисква промяна на стила и подредбата или ще се заемете с изцяло нов устройствен план.

Погледнете и оценките на проверкана.com за фирмите за обзавеждане и как да спестите пари при ремонта на кухнята.

Ето някои въпроси, които ще ви помогнат да вземете решение:

Какво не ви харесва в сегашните ви шкафове?

Формулирайте точно какво е не ви харесва в старите шкафове, за да можете да вземете решение, че е време да си купите нови шкафове.

Може би не разполагате с достатъчно пространство или може би не са добре разположени шкафовете и част от тях остава недостъпна? Може би сегашните ви шкафове са в неподходящ стил или не разполагат с добри организационни функции.

Най- важното в момента е какво искате да имате или да промените, определете правилно опциите, който искате да получите с тази трансформация.

Трябва да сте наясно колко дълго смятате да останете в този  дом. Така ще можете да определите мащаба на реконструкцията. Тя ще е различна в зависимост от това ще продавате ли или планирате да останете в дългосрочен план?

Отговорът на този въпрос може да се определи цената, която сте готови да платите, както и нивото на персонализация, уникалност и качеството на ремонта, които искате да се направи. Ако имате намерение да останете в сегашния си дом за неопределено време, вероятно ще поискате да похарчите повече от бюджета си за здрава конструкция и качествени материали. От друга страна, ако просто сте инвестирали в недвижимия имот и се интересуват от бързата препродажба на къщата, вероятно ще искате да се ограничите в инвестициите и ще се ориентирате към функционален, но по-рентабилен стил на шкафчетата и ремонта.

Какъв е стилът на вашия дом и вашата кухня?

Съществуващият интериорен стил на дома играе важна роля за вида на шкафовете, които ще изберете. Обратното също е вярно – стила, който изберете, ще окаже влияние върху облика на вашата кухня.

Искате ли да запазите съществуващия стил или искате да го промените?

Модулните шкафове са подходящи за класически антични домове, когато запазването стила на тази епоха е желано. Осъвременените европейски шкафове подхождат добре на съвременната кухня.

Независимо от това по какъв начин успявате да идентифицирате стила, който търсите, тези въпроси ще ви помогнат да стесните фокуса си върху възможностите за избор и също така ще ви дадат някои за дизайна на кухненските шкафове или производителите, от които можете да пазарувате.