Как да подновим дръжките на шкафовете?

Монтирането на нови дръжки на шкафовете е отличен начин за обновяване и облагородяване на мебелите в жилищата на по-старите собственици, на които им е трудно да хващата малките дръжки, наподобяващи копчета.

Съветваме Ви, след това да погледнете и frombulgaria.org – изключително полезни съвети и мнения.

За значителна част от възрастните хора, страдащи от заболявания като артрит, малките кръгли дръжки, подобни на копчета са истинско предизвикателство. Определено използването им е дори болезнено.

Шкафовете без никакви дръжки могат да се окажат още по-голям проблем за възрастните хора. Добавянето дръжки върху вратичките на шкафовете може да помогне за намаляване на трудността възрастните хора да ги отварят. Вместо да използват цялата си ръка, за да отворят шкафа, дръжката позволява да се  използва пръст или два при отварянето.

Подмяна на копчета с дръжки е бърз начин да се модернизира една кухня, като същевременно е прави по-комфортна и удобна за използване.

Средностатистическата  кухня обикновено се нуждае от около 25 дръжки за покриване на всяка врата и чекмедже. Монтажът на дръжките никак не е труден. А и цената, която ще заплатите за тази екстра, ще е почти символична, в сравнение с цената на ново кухненско обзавеждане.  Двата най-популярни вида дръжки са „тип C“ (отнася до дръжка, която прилича на буквата „С“, когато се гледа отстрани) и „тип D“ (отнася се за стил, който прилича на буквата „D“ когато се гледа отстрани).

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да започнете с монтажа на дръжки върху вратичките:

  • Преди да направи голяма поръчка или покупка, купете по една дръжка от няколко модела, за да бъде сигурно, че ще изберете тази дръжка, с която ще можете да отворите вашите шкафчета безболезнено и бързо. Също така можете да видите кой модел подхожда най-добре на кухненския декор
  • Не забравяйте да попитате дали дръжките включват и винтове. Някои дръжки идват без тях. Проверете дали случаят не е такъв и поръчайте точния размер винтове.
  • На последно място, внимателно пребройте чекмеджетата и шкафовете преди да направите поръчка или покупка. Със сигурност не искате да установите, че не ви достигат 2 или три дръжки като започнете монтажа.

Как да монтираме?

Монтирането на  дръжки на шкафовете задача със средна трудност и с нея можете да се справите сами. Ето как да го направите!

1.) Вземете ¼ „дюбел от подобен тип дърво и лепило за дърво

2.) Пробийте  ¼ „инчова дупка във всяка от дупките, които трябва да се скрият и срежете дюбела с вярнаат дължина за запълване на дупката.

3.) Намажете лепило за дърво около дюбела и след това го поставете в отвора.

4.) Изравнете мястото на нивото на шкафа.

5.) Монтирайте дръжката на образуваното петно.