Начини да пребоядисате вашата интериорна врата

Имате невероятна възможност да промените начина, по който изглежда дома ви само като пребоядисате вашите интериорни врати. Добавете им живот, подчертайте някой от детайлите по вратата или я направете по – незабелязваща се, за да може акцентът да пада върху други детайли в дома ви. Доверете се на класиката или рискувайте с някой нов, нестандартен цвят. Статията е предоставена от фирма Борман България – входни, интериорни и пожароустойчиви врати в София, кухненско обзавеждане по проект – погледнете сайта на фирмата за полските врати – изключително добро и качествено лаково покритие!

Съвети при пребоядисване на вратите

Имайте предвид, че колкото по – тъмна боядисвате вратата, толкова повече време трябва да отделите за подготовка, защото колкото по – дълбок е цвета, то толкова повече линии може да се виждат и това да прави впечатление.

Повечето врати и декоративни елементи са боядисани в полу -гланц, за да може да се  почистват по – лесно и по – нежно. Ако искате нещо малко по – лъскаво, трябва да използвате специална гланцова боя, която, особено ако боята е добра, ще направи вратата да изглежда прекрасно, правейки цвета много по – дълбок и отразяващ се.

Подгответе добре преди боядисване и използвайте материали, посочени от бояджията, с когото сте се консултирали, за ваше улеснение в магазините на БОРМАН имаме много добри професионалисти, за да може новия пласт боя да изглежда гладко върху самата врата.

Когато боядисвате врати трябва да се запомни едно важно правило – започнете работа отгоре и после надолу. Също така е много важно винаги да четкате по посока на дървесното зърно на облицованите врати.

Ако вратата е на много неудобно място или служи за разграничаване на стая с много малки размери е най – добре да я боядисате в цвят като стените, за да може да се слива с тях, да не привлича внимание и да създава илюзия, че там изобщо няма врата. Така ще се създаде впечатление, че помещението е доста по – голямо.

Ако по – голямата част от вратата е от стъкло също е добра идея да я пребоядисате в цвета на стената, по този начин ще се виждат само прозорчетата или стъклата и ще изглежда много красиво, все едно няма никаква врата, а само прозорци.

Ако в стаята сте използвали тъмни и драматични тапети, с дълбоки шарки то ви препоръчваме да използвате и тъмен цвят, за да боядисате вратата и светъл, например бяло, за рамката й. По този начин необходимите детайли от тапетите ще изпъкнат.

Изберете меко сиво или бежово на вратите и орнаментите по тях, за по – драматичен външен вид, който в същото време ще създава впечатлението за леко и проветриво помещение. Защо не добавите малко характер на вратите, които имат красива форма?

Боядисайте интериорната си врата в по – светъл или по – дълбок нюанс от същия цвят, който сте използвали за стените. Извадете повдигнатите панели на вратите, като ги очертаете в същия цвят, в който са и самите рамки.

Една много добра идея, особено ако имате малки деца вкъщи е да използвате специалната черна боя, която прави стената като черна дъска за рисуване. Ще можете да оставяте бележки на нея, написани с тебешир, ежедневно да променяте дизайна и да се радвате на творчеството на децата ви като ги оставите те сами да изготвят външния вид на вратата.

Оставете вратата да се открои. Чрез боядисването на самата врата в черно и оставянето на всичко около нея в светъл цвят, например бяло, ще направите вратата си връхна точка на стаята, особено е препоръчително ако имате врата, по която има много стъклени елементи или интересни архитектурни детайли.

Последен съвет от Борман: не е нужно да откачате вратите от пантите, за да ги пребоядисате, а напротив. Доста по – лесно и бързо става ако ги оставите закачени, само трябва да спазвате по – ранния съвет, който ви дадохме, а именно – да боядисвате по посока на дървесното зърно.